Training en opleiden

Trainingen en praktische opleidingen kunnen onderdeel uit maken van het traject. Daarbij houden wij altijd voor ogen hoe je jouw kansen op werk kunt vergroten. Dat bepaalt de keuze van de training of opleiding. Hieronder vind je een korte beschrijving van de trainingen en opleidingen die het meest door ons worden ingezet. Jouw arbeidscoach​ kan je er meer over vertellen.

Training ‘Wie Wat Werk’

Wie ben ik? Wat vind ik leuk om te doen? Waar ben ik goed in? Wat zijn voor mij passende mogelijkheden? Waar vind ik werk? Wie helpt mij aan Werk?  Zomaar wat vragen als je denkt om (weer) aan het werk te gaan. Wil je ondersteuning in je zoektocht naar werk? Dan is deze training wellicht iets voor je. Wil je meedoen of meer informatie? Neem contact op met Alice Gaikhorst op telefoonnummer 06 14 16 24 46 of per mail alice.gaikhorst@spaarnewerkt.nl.

Assertiviteitstraining (onderdeel van traject Werken aan Werk)

Naast de succesvolle Empowermenttraining leer je hier vaardigheden zoals nee zeggen, effectief communiceren, grenzen aangeven, en je mening geven. In drie bijeenkomsten oefen je, in een veilige omgeving met situatiespellen en rollenspellen, om assertiever te worden. Deze training helpt je beter te communiceren en zelfvertrouwen op te bouwen.

Empowermenttraining (onderdeel van traject Werken aan Werk)

In deze training leer je beter om te gaan met je huidige situatie (tegenslagen). Je wordt zich bewust van je eigen mogelijkheden om je situatie te verbeteren en zelf meer de regie te nemen over jouw leven.

Arbeidsmarktoriëntatie (onderdeel van traject Werken aan Werk)

Door het volgen van de training arbeidsmarktoriëntatie krijg je inzicht in jouw mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt. Je leert wat je in deze situatie kunt aanpassen om weer aan het werk te komen. Je sluit de training af met een plan van aanpak om concrete stappen richting een betaalde baan te zetten.

E-learning

Via de website www.oefenen.nl kun je jouw basisvaardigheden verder verbeteren. Je kunt oefenen met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Jouw arbeidscoach kan een voorstel met planning maken. Op vaste dagdelen per week kun je deelnemen via e-learning en zo in eigen tempo oefenen.

Taallessen

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor deelnemers die de Nederlandse taal nog onvoldoende beheersen. Het doel van de bijeenkomsten is de drempel om Nederlands te praten te verlagen en je woordenschat te vergroten. Je kunt zelf onderwerpen aandragen die je graag wilt bespreken, maar we hebben ook diverse thema’s voorbereid (boodschappen doen, feestdagen, familie, ziekenhuis, etc.).

Taxipas

Om als taxichauffeur aan de slag te kunnen, heb je een taxipas nodig. Bovendien moet je een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen en moet je medisch gekeurd worden. Deze opleiding kan ingezet worden voor werkzoekenden die willen werken als taxichauffeur en al een normaal rijbewijs hebben.

VCA

Steeds meer bedrijven eisen van hun (toekomstige) werknemers dat ze beschikken over een VCA-certificaat. Dit geeft namelijk aan dat een bedrijf of werknemer veilig kan werken op risicovolle werkplekken. Dit zorgt dat het aantal arbeidsongevallen beperkt blijft en de gezondheid en welzijn van werknemers beter gewaarborgd zijn.

Heftruck

Werkgevers verlangen van hun magazijnmedewerkers dat ze een heftruckcertificaat hebben. Iemand met een certificaat heeft immers een kleinere kans om schade te veroorzaken aan het magazijn of de producten.

Praktijkverklaring

Wij bieden je de mogelijkheid om in diverse richtingen een praktijkverklaring te halen: gastheer/gastvrouw, kok, timmerman, assistent installatie en constructietechniek, assistent plant of groene leefomgeving, assistent verkoop. Binnenkort komen daar nog fietstechniek, schoonmaak en catering bij.

De hierboven genoemde trainingen en opleidingen is een beknopt overzicht van ons totale aanbod. Jouw arbeidscoach kan je informeren over bovenstaande of andere opleidingen en trainingen.

Ga naar Opleiding vinden voor meer inhoudelijke informatie.